• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Відбувся форум "Реформа системи шкільного харчування" Олександрійського району Кіровоградської області

Відбувся форум "Реформа системи шкільного харчування" Олександрійського району Кіровоградської області

2021-12-15

/Files/images/ФОРУМ 111.jpg

15 грудня в закладі відбувся форум «Реформа системи шкільного харчування – якісний підхід».

У заході брали участь Чорна Марія Володимирівна – голова Кіровоградської обласної державної адміністрації, Кузьменко Сергій Анатолійович - голова Олександрійської міської ради, Коріненко Ольга Анатоліївна - голова районної державної адміністрації.

Учасниками були начальники відділів освіти, директори, кухарі, дієтсестри закладів освіти Олександрійського району та міста Олександрії.

Модератор Лещенко Ельза Володимирівна, директор Департаменту освіти і науки Кіровоградської обласної державної адміністрації, розпочала урочисте відкриття заходу, ознайомила учасників форуму із програмою.

Локація № 1 – коридор ІІ поверху закладу освіти

На сцені 2 екрани, на одному з яких у прямій трансляції відбувалася практична частина форуму «Приготування повноцінного денного раціону», на іншому - спікери мали змогу продемонструвати свої презентації.

Панель 1: «Реформа системи шкільного харчування – якісний підхід»

Спікери: Чорна М.В., Кузьменко С.А., Коріненко О.А., директор закладу Петренко Т.І.з вітальними словами звернулися доучасників форуму.

Локація № 2 – спортивна зала

Після панельної дискусії Авраменко О.М., начальник управління освіти Олександрійської міської ради, Петренко Т.І. запросили Чорну М.В., Кузьменка С.А., Коріненко О.А. до спортивної зали для проведення церемонії нагородження учня закладу Деревянка Максима. Вчитель фізичної культури, тренер Кравченко О.М. провів із вихованцями майстер-клас. Чорна М.В, Кузьменко С.А. вручили Максиму та тренеру цінні подарунки.

Кравченко Олексій Миколайович

Майстер спорту України з військово-спортивних багатоборств. Багатократний Чемпіон України, бронзовий призер чемпіонату Європи, чемпіон світу з військово-спортивних багатоборств. Керівник відокремленого підрозділу військово-спортивних багатоборству Кіровоградській області.

Деревянко Максим, учень 11-го класу

Кандидат у майстри спорту, Чемпіон України, світу з військово-спортивних багатоборств. Дворазовий Чемпіон України, бронзовий призер чемпіонату Європи в місті Будва, Чемпіон Кубка світу з кікбоксингу в місті Будапешті у 2021 році.)

Локація № 3 – кабінет інформатики

Реалізація державної ініціативи «Ноутбук кожному вчителеві»

Вчитель інформатики Кімлик Г.О. презентувала технічні характеристики нового обладнання, а саме, 15 ноутбуків, які заклад отримав від Чорної М.В. в рамках реалізації державної ініціативи «Ноутбук кожному вчителеві».

Після кабінету інформатики Чорна М.В., Коріненко О.А., Кузьменко С. А. в харчоблоці переглянули практичну частину «Приготування повноцінного денного раціону».

Панель 2: «Нові норми та стандарти харчування: впровадження та контроль»

Спікери:

- Степаняк Орест – голова правління Національної асоціації громадського харчування.

- Коновалов Василь Миколайович - начальник Олександрійського управління Головного управління Держпродспоживслужби в Кіровоградській області: тема виступу « Безпека приготування та НАССР».

- Первак Марина Василівна – головний спеціаліст відділу державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Олександрійського управління Головного управління Держпродспоживслужби в Кіровоградській області: тема виступу «Нове меню як інструмент переходу на нові норми. Підхід до складання, технологічні карти. Система погодження».

- Свідерська Олена Станіславівна – викладач навчальної дисципліни «Технологія виробництва кулінарної продукції» Кропивницького коледжу харчування та торгівлі: тема виступу «Кухар – як носій нових знань і основний реалізатор реформи».

- Полоз Ольга Андріївна – завідуюча практичним навчанням, викладач основ медсестринства Олександрійського медичного коледжу: тема виступу «Роль шкільної медичної сестри в організації харчування».

Панель 3: «Успішні Олександрійського району»

Спікери презентували роботу закладів щодо впровадження новітніх технологій в організації харчування:

- Петренко Тетяна Іванівна - директор загальноосвітнього навчального закладу І-ІІІ ступенів № 10 Олександрійської міської ради;

- Оранська Ірина Володимирівна – начальник відділу освіти Петрівської селищної ради;

- Коваленко Інна Анатоліївна – заступник директора Червонокам’янського закладу загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів, позашкільний центр Попельнастівської сільської ради.

Після кожної панелі відбувався дискусійний формат: запитання – відповіді.

Локація № 4 – їдальня закладу

Дегустація учасниками форуму повноцінного денного раціону, яке приготували кухарі: салат із пекінської капусти та яблук; салат із моркви, твердого сиру та родзинок; борщ із картоплею; булка для бургера; картопляний гратен; ньокі (картопляні галушки); шніцель курячий; кебаб із сиром; запіканка манна з гарбузом; чай із мелісою; лимонад.

Під час дегустації на екрані в їдальні демонструвалася презентація майстер-класу по приготуванню десерту «Трайфл» від мами учня 2 – Б класу Шкуратової Ірини .

Учасники форуму залишили позитивні відгуки про захід.

/Files/images/ФОРУМ (3).jpg/Files/images/директор.jpg/Files/images/ФОРУМ 113.jpg/Files/images/ФОРУМ (5).jpg/Files/images/ФОРУМ 112.jpg/Files/images/Ффорум 115 (4).jpg/Files/images/Ффорум 115 (2).jpg/Files/images/Ффорум 115 (1).jpg/Files/images/ФОРУМ (6).jpg/Files/images/ФОРУМ (4).jpg/Files/images/ФОРУМ (2).jpg

Кiлькiсть переглядiв: 91